Školou vaření v Bistrotéce už prošlo 300 lidí, chystají se nové termíny i zajímavá témata

Již 300 amatérských kuchařek a kuchařů prošlo za první tři měsíce Školou vaření zlínské Bistrotéky Valachy v Obchodním domě Zlín. Ta rozjela kurzy na různá témata pod vedením vlastních i hostujících kuchařů v březnu a novinka se hned setkala s velkým ohlasem. 

„Odezva předčila naše očekávání. Prakticky všechny kurzy byly plné, mnohé termíny jsme měli vyprodané dlouho dopředu a navštěvovali nás zájemci nejen ze Zlína a okolí, ale třeba i Olomoucka či Brněnska. Pro velký zájem jsme nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařazujeme třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich,“ říká šéfkuchař Bistrotéky Valachy a jeden z lektorů Lukáš Strnad.

V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata - úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů. „Potěšil nás i velký zájem o kurzy pečení kvasového chleba, který je naší chloubou a doménou,“ dodává Lukáš Strnad.

V květnu začala Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede kurzy přípravy makronek a dezertů z čokolády. „Připravujeme i další „sladké“ kurzy a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější,“ láká Lukáš Strnad.

Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také obchod s pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, kornuterie a Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží. Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin. 
 

Škola vaření Bistrotéky Valachy (červenec – září 2019) 

  • 23. 6.    Kurz japonské kuchyně (Katarína Hladká) – poslední 1 místo    novinka
  • 8. 7.    Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno    novinka
  • 9. 7.    Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy) - vyprodáno
  • 14. 7.     Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská)    novinka
  • 15. 7.     Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno    novinka
  • 16. 7.     Mořské plody a ryby (Přemysl Kos)    novinka
  • 21. 7.    Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)
  • 23. 7.    Letní škola grilování (Přemysl Kos)    novinka
  • 29. 7.   Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)   novinka
  • 11. 8.     V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)   novinka
  • 12. 8.     V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)   novinka
  • 20. 8.    Letní škola grilování (Přemysl Kos)    novinka
  • 2. 9.    Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
  • 3. 9.    Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)
  • 9. 9.    Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno    novinka
  • 15. 9.    Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)
  • 16. 9.     Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno    novinka
  • 22. 9.     Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)
  • 23. 9.     Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)
  • 30. 9.    Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
  • 14. 10.    Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
  • 29. 10.    Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)
  • 12. 11.     Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

Více informací: www.bistrovalachy.cz