Nenechte si ujít výjimečný večer, který pro vás připravují kuchaři z Bistrotéky Valachy v Galerii Desítka. 

Užijte si zážitkový gurmánský večer s bílým lanýžem - nejvzácnější a nejdražší kuchařskou surovinou světa.

Bílý lanýž se vyskytuje jen na několika místech na světě, nelze jej pěstovat, roste pod zemí a jeho hledání je tak velmi obtížné - využívají se k tomu speciálně cvičení psi. Díky tomu všemu je bílý lanýž tak vzácný. A pro svou neobvyklou chuť a hlavně vůni tolik oblíbený u milovníků nevšedních zážitků.

Při degustačním večeru se můžete těšit na čerstvé bílé lanýže přímo z italského Piemontu, nejznámějšího a osvědčeného naleziště. Kuchaři z Bistrotéky se pro lanýže osobně vypraví do Itálie a s sebou přivezou i vybraná italská vína, která budou párována k jednotlivým pokrmům.

To vše v kombinaci s mimořádným prostředím Galerie Desítka nabízí jedinečný zážitek. Nenechejte si ho ujít!

DEGUSTAČNÍ MENU

Telecí tatarák z fassone*, pečené lískové ořechy s červeným kampotským pepřem a parmezánovo-lanýžový krém

Tajarin* na másle s pošírovaným vejcem a bílým lanýžem

Krém z jeruzalemského artyčoku

Konfitovaný vepřový bok z přeštického prasete, bramborové pyré, pečené divoké houby, bílý lanýž

Gelato al burro marrone (Zmrzlina z hnědého másla)

Ke každému chodu pro vás bude připraveno párování s vynikajícím italským vínem, které bude rovněž dovezeno z Piemontu.

*Fassone [fasóne] = piemontský skot

*Tajarin [tadžarin] = označení tradičních piemontských čerstvých vaječných těstovin

lanyze


Rezervujte si své místo co nejdříve a zažijte nezapomenutelný večer: 

  • Rezervace: rezervace@obchodnidum.cz
  • Cena: 2 490 Kč
  • Termín: 17. 11. 2022 od 18:30
  • Místo: Galerie Desítka (10. podlaží Obchodního domu Zlín)
  • Dress code: Smart casual