Degustační lanýžové menu, 17. 11. 2022

 

Nenechte si ujít výjimečný večer, který pro vás připravuje Bistrotéka Valachy v Galerii Desítka. 

Užijte si zážitkový gurmánský večer s bílým lanýžem - nejvzácnější a nejdražší kuchařskou surovinou světa. Lanýž nelze pěstovat, roste pod zemí a jeho hledání je velmi náročné. I díky tomu, ale hlavně výjimečnou atypickou chutí, se jeho cena pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram.

Těšit se můžete na čerstvé a vzácné bílé lanýže přímo z Piemontu, pro které se do Itálie osobně vydali pověření zástupci z Bistrotéky.

DEGUSTAČNÍ MENU

Telecí tatarák z fassone*, pečené lískové ořechy s červeným kampotským pepřem a parmezánovo-lanýžový krém

Tajarin* na másle s pošírovaným vejcem a bílým lanýžem

Krém z jeruzalemského artyčoku

Konfitovaný vepřový bok z přeštického prasete, bramborové pyré, pečené divoké houby, bílý lanýž

Gelato al burro marrone (Zmrzlina z hnědého másla)

Ke každému chodu pro vás bude připraveno párování s vynikajícím italským vínem, které pro vás rovněž bude přivezeno z Piemontu.

*Fassone [fasóne] = piemontský skot

*Tajarin [tadžarin] = označení tradičních piemontských čerstvých vaječných těstovin


Rezervujte si své místo co nejdříve a zažijte nezapomenutelný večer: 

  • Rezervace: rezervace@obchodnidum.cz
  • Cena: 2 490 Kč
  • Termín: 17. 11. 2022 v 18:30
  • Místo: Galerie Desítka (10. podlaží Obchodního domu Zlín)
  • Dress code: Smart casual