Nenechte si ujít výjimečný večer, který pro vás připravuje Bistrotéka Valachy v Galerii Desítka.
Užijte si zážitkový gurmánský večer s bílým lanýžem - nejvzácnější a nejdražší kuchařskou surovinou světa. Lanýž nelze pěstovat, roste pod zemí a jeho hledání je velmi náročné. I díky tomu, ale hlavně výjimečnou atypickou chutí, se jeho cena pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram.
Těšit se můžete na čerstvé a vzácné bílé lanýže přímo z Piemontu, pro které se do Itálie osobně vydali pověření zástupci z Bistrotéky.
Telecí tatarák z fassone*, pečené lískové ořechy s červeným kampotským pepřem a parmezánovo-lanýžový krém
Tajarin* na másle s pošírovaným vejcem a bílým lanýžem
Krém z jeruzalemského artyčoku
Konfitovaný vepřový bok z přeštického prasete, bramborové pyré, pečené divoké houby, bílý lanýž
Gelato al burro marrone (Zmrzlina z hnědého másla)
Ke každému chodu pro vás bude připraveno párování s vynikajícím italským vínem, které pro vás rovněž bude přivezeno z Piemontu.
*Fassone [fasóne] = piemontský skot
*Tajarin [tadžarin] = označení tradičních piemontských čerstvých vaječných těstovin