Zastavte se 24. prosince na šnečí speciality do Bistrotéky Valachy
Zkraťte si čekání na Ježíška neobvyklým gurmánským zážitkem. Bistrotéka Valachy chystá na 24. prosince speciální lahůdku pro všechny, kteří si tento den chtějí zpříjemnit procházkou po městě spojenou s gurmánským zastavením v duchu tradic první republiky.
Kromě příležitosti nakoupit na poslední chvíli vánoční dárky v podobě balíčků dobrot nabídne Bistrotéka Valachy i příležitost k ochutnávce šnečích specialit. V nabídce budou od 11 do 15 hodin.
„Řada lidí si myslí, že šneci patří výhradně k francouzské gastronomii, ale opak je pravdou. Také v našich zemích bývali šneci běžnou kuchařskou surovinou, která se dnes díky svým výborným chuťovým vlastnostem opět vrací na scénu. Naši předkové na šneky nahlíželi i jako na postní pokrm, který si mimo jiné připravovali i během Štědrého dne,“ popisuje šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad.
Za první republiky se pak staly oblíbenou tradicí sváteční vycházky městem spojené s návštěvou vybraných restaurací, které na Štědrý den nabízely kolemjdoucím šneky na různý způsob. Někde tato tradice v posledních letech ožila, letos poprvé i ve Zlíně. A co pro vás kuchaři připravili?
Těšte se na:
-    vývar s armagnacem a šneky
-    šneky po burgundsku
-    šneky s omáčkou bordelaise
-    a k pokrmům na snoubená vína.
Na ochutnávku není potřeba rezervace.
Od 19 hodin pak bude na Štědrý den otevřený i Lounge Bar 1931. Pokud po nadílce vyrazíte ven na procházku, můžete se tu stavit na něco na zahřátí.

A to ze sváteční nabídky Bistrotéky Valachy to zdaleka není vše. 
Pokud sháníte dárek na poslední chvíli, můžete kromě dárkových balíčků v obchodě s potravinami zakoupit také poukaz na některý z chystaných kurzů vaření v Bistrotéce Valachy.
Nebo věnujte degustační menu, které bude Bistrotéka nabízet při Grand Restaurant Festivalu od 15. 1. – 28. 2. 2019.
Můžete se tu také zásobit na přípravy štědrovečerního menu. V obchodě Bistrotéky koupíte mj. čerstvé filety z kapra z Rybníkářství Pohořelice (dvě várky: 20.12. a 22.12.) nebo čerstvého lososa (od pátku 21.12.), nejlepší brambory na salát „keřkovské rohlíčky“ (od čtvrtku 20.12.) a cukroví z Resortu Valachy Velké Karlovice (v nabídce už od středy 19.12.). V neděli 23. prosince bude možné koupit i vánoční bramborový salát od kuchařů Bistrotéky.