Bistrotéka Valachy připravuje na květen a červen několik zajímavých akcí. Na počest dětského filmového festivalu chystá speciální Filmové menu, bude hostit známého šéfkuchaře Marka Raditsche, rozšiřuje nabídku kuchařských kurzů o lekce s Katkou Kolbovou z Masterchefa a dalšími hosty a již brzy se také můžete těšit na otevření venkovní zahrádky a piknikování.

Filmové menu Bistrotéky Valachy 

Město Zlín bude na konci května žít filmem nejen v kinosálech a ulicích města, ale také v Bistrotéce. Nejen pro milovníky stříbrného plátna sestavil šéfkuchař Lukáš Strnad nabídku pokrmů známých z populárních filmů – nejen dětských, ale i těch pro dospělé.

Od 20. května do 1. června si můžete pochutnat na Špagetách Lady a Tramp, které proslavili stejnojmenní psí hrdinové půvabného animovaného filmu Walta Disneye, nebo krevetové polévce BubbaGump inspirované filmem Forrest Gump, jehož hlavní hrdina s přítelem Bubbou našli zálibu v chovu krevet.

Znáte legendární konverzaci hlavních hrdinů Tarantinova filmu Pulp Fiction o „ne jen tak ledajakém burgru, ale poctivém čtvrtlibráku se sýrem“? Právě Čtvrtlibrák se sýrem bude také součástí Filmového menu. Jako sladká tečka jistě potěší Karlíkova tabulka čokolády.


Asijské menu Marka Radische s Nespressem

Ve čtvrtek 30. května do Bistrotéky zavítá Marek Raditsch, výkonný šéfkuchař pražských restaurací Kampa Group a ex-porotce kulinářské soutěže MasterChef Česko! Pro hosty připraví čtyřchodové Asijské menu ve spolupráci s prémiovou kávou značky Nespresso, která ho doplní různými druhy kávy. 

Těšte se mj. na lososové poké, hovězí striploin s omáčkou teriyaki a restovanou broccolinou nebo kokosový sorbet s tmavým rumem a slaným karamelem. Nutná je rezervace předem.

 


Dezerty s Katkou Kolbovou a další kurzy vaření 

Pro příznivce Školy vaření rozšířila Bistrotéka Valachy nabídku kurzů. Atraktivní novinkou jsou lekce s Katkou Kolbovou, která letos jako finalistka Masterchefa sklízí od porotců ovace za své dezerty. Zájemci se pod jejím vedením mohou naučit makronky nebo různé dezerty z čokolády.

Zajímavou novinkou je také kurz japonské kuchyně nebo přípravy mořských plodů.

 


Nové menu, venkovní zahrádka a grilování

Nenechejte si ujít ani nové sezónní menu Bistrotéky, jemuž dominují steaky, burgery, tatarák, pastrami a další speciality ze špičkového masa z čestru. Zastavit se můžete denně také na snídaně a polední menu či pro čerstvý kvasový chléb z místní pekárny

Šálek kávy, drink, sklenku vína, zmrzlinu, dezerty a další lahůdky si budete moci již vychutnat i na venkovní zahrádce a těšte se i na speciální nabídku pro pikniky a grilování.


 

Více informací na www.bistrovalachy.cz.